ONZE AANPAK

Ready to school creëert een inspirerende studieomgeving voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar. Bij Ready to school leer je talloze vaardigheden, krijg je inzicht in je persoonlijke ontwikkeling, weet je wat je kunt, ontdek je waar je beter in wordt, en word je bovenal uitgedaagd op de manier die bij jou past.

WAT WE DOEN

ONZE WERKWIJZE

GESPREK

Telefonisch of face-to-face komen we tot de kern van het probleem.

START

Wij zoeken de perfecte match en jullie kunnen snel van start met de begeleiding.

MONITOR GESPREK

Na een korte periode kijken we of de begeleiding resultaat oplevert.

HUISWERKBEGELEIDING

HUISWERK-BEGELEIDING

Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt uw kind begeleid in een betere studiehouding en het vergroten van het zelfvertrouwen wat helpt gestelde doelen makkelijker te behalen. Naast het plannen en organiseren, helpen we uw kind met de inhoudelijke stof en werken we volgens een aanpak die bij hem of haar past. Bestel hier het gratis huiswerktips boekje!

 • Rust in huis
 • Boost in zelfvertrouwen
 • Geen stress meer over huiswerk
Schooljaar 2020-2021
100% van leerlingen met overgangs-/slagingsbelofte is overgegaan danwel geslaagd.
– Van de 32 examenleerlingen op de huiswerkbegeleiding, zijn er 31 geslaagd (97%)!
– Van de leerlingen die in juli zijn geëindigd met de huiswerkbegeleiding, is 86% overgegaan naar het volgende schooljaar.

CITOTRAINING

Onze Citotraining is er om alle stof nog eens uit te leggen en het doel is het ware niveau van de leerling naar voren te laten komen. Zo leggen ze met meer vertrouwen de Citotoets af. Wij raden Citotraining aan wanneer uw kind moeite heeft met de manier van vragen stellen in de Citotoets, maar ook wanneer uw kind lager scoort op de Citotoetsen dan het schoolniveau wat hij/zij in de klas laat zien.

1-op-1 begeleiding bij u thuis. De opdrachten worden samen met uw kind vanaf de computer gemaakt. De stof lijkt net een “game”; uw kind wordt er steeds beter in en kan ook buiten de training thuis blijven oefenen.

6 lessen van 1,5 uur, een oefen Citotoets en een nabespreekles van 1,5 uur.

BIJLESSEN

Onze docenten zijn getrainde ‘studenten’ die het voor elkaar krijgen om uw kind iets extra’s te laten doen. Door deze unieke samenwerking begrijpt uw kind de stof beter en haalt uw kind een beter cijfer!

 • Begeleiding door een jongerenexpert
 • 1-op-1 begeleiding voor een specifiek vak
 • Online administratie op nacalculatie, zodat u alleen betaalt voor de lessen die zijn geweest
 • Locatie naar keuze: thuis, school, bibliotheek, online
 • Snel en goed geregeld
 • EXAMENTRAINING

  Ready to school staat met de examentraining klaar om te helpen het zelfvertrouwen van de examenleerlingen te vergroten, met meer kennis het eindexamen in te gaan en door de persoonlijke tips beter te scoren, zodat zij met focus en gezonde spanning slagen.

  Wat kun je verwachten:

  • Vakexperts.
  • Rts-Examenboek met theorie en onze opgaven om extra te trainen.
  • Gaat altijd door.

  Wanneer:
  In de carnavals- en meivakantie.

  EARLYBIRD EXAMENTRAINING

  Schooljaar 2022-2023 is jouw jaar..
  Het enige doel dat jij hebt is slagen voor het Centraal Examen in mei 2023!

   We weten dat het lastig is om hier al vroeg in het schooljaar mee bezig te zijn naast al het huis- en leerwerk, SE’s, hobby’s, sport en misschien nog werk. Goed nieuws! Wij helpen jou hierbij met de Earlybird Examentraining.

  Als je Earlybird examentraining volgt heb jij vóór het examen in mei voor elk vak uit jouw pakket in alle concentratie 2 examens gemaakt én het examen volledig doorgesproken met een vakexpert.

  ONLINE BEGELEIDING

  Online huiswerkklas
  Heb je moeite met het maken van je huiswerk? Vind je het lastig om thuis aan de slag te gaan of je te concentreren? Meld je dan aan voor de online huiswerkklas. Wij helpen jou verder! We coachen jou om je eigen planning te volgen, we zijn de stok achter de deur om iets te gaan doen en je blijft met je schoolwerk bezig in een online omgeving vanuit je eigen vertrouwde stoel. Meer over onze werkwijze.

  Intensieve begeleiding
  Heb je een onvoldoende op je lijst en ben je onzeker dat je het niet kan bijbenen als jouw school straks weer opengaat omdat de docent sneller door de stof gaat? Schrijf je dan in voor de online huiswerkklas én online 1-op-1 bijles. Wij regelen dan dat je 1-op-1 bijgespijkerd wordt in het vak waar je slecht voor staat. Alleen de genoten bijlesuren worden achteraf gefactureerd.

  Online huiswerkbegeleiding
  Heb je meerdere onvoldoendes op je lijst en merk je dat je meer begeleiding nodig hebt om niet te blijven zitten? Kies dan voor online huiswerkbegeleiding. Je kunt dan met een vakexpert aan de slag om per vak te bekijken wat nodig is om te doen en hierin hulp te krijgen. Wij zorgen er met jou voor dat je alle stof voldoende beheerst en met goed vertrouwen het jaar kunt afsluiten!

  ONLINE SCHOOLEXAMENTRAINING

  Nu nog belangrijker…
  Meer dan ooit tellen je cijfers voor de schoolexamens mee. Wij helpen jou om je schouders eronder te zetten en jouw examenjaar goed af te sluiten. Samen met jou lopen we alle stof door en behandelen alles waar je moeite mee hebt!

  GESPECIALISEERDE BEGELEIDING

  Brugklastraining
  Uw kind kan zich hier op een leuke manier voorbereiden op de brugklas. Tijdens de training worden de nieuwe situaties die de middelbare school met zich meebrengt besproken en krijgt uw kind tips en trucs om met de nieuwe situaties om te gaan. Hij krijgt uitleg over de middelbare school, leert sociale vaardigheden en schoolvaardigheden zoals plannen en samenvatten. Aan het eind van de training weet uw kind wat hem te wachten staat, waardoor hij optimaal voorbereid naar de nieuwe school kan!

  Faalangsttraining
  Vol zelfvertrouwen weer naar school!
  In de faalangsttraining leren we het faalangstig gedrag niet af, maar het op gepaste momenten en hoeveelheden in te zetten. Zodat jouw spanning je prestatie bevordert en niet belemmert.

  Sociale vaardigheidstraining
  Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op zowel de leerlingen zelf, als op hun relatie met anderen. Vrienden maken en houden, maar ook “nee” leren zeggen en omgaan tegen groepsdruk. Dit maakt leerlingen weerbaarder tegen (negatieve) invloed van leeftijdsgenoten. Wij helpen de leerlingen om hier makkelijker mee om te gaan en inzicht te krijgen in zijn/haar sterke en zwakke kanten.

  “Door de Zomerschool stroomde ik beter door naar de volgende klas.

  Zo begon ik relaxter aan het nieuwe schooljaar.”

  Sarah, 3e jaars Havo leerling

  ZOMERSCHOOL

  Zomerschool
  Ben je voor 1 vak kantje boord over? Twijfelt jouw leraar of je wel ‘mee kan’ met de nieuwe stof van het nieuwe schooljaar? Wil je het nieuwe schooljaar starten op het niveau dat je eigenlijk had moeten hebben? Volg dan zomerschool!
  Samen met een docent ga je 1op-1 aan de slag om de stof van het afgelopen schooljaar nog eens goed door te nemen. Zodat je met zekerheid het nieuwe schooljaar voor dit vak kunt starten. We plannen 10 uur met jou in om jouw vakantie en die van jouw docent heen.

  HEB JE EEN VRAAG?

  HOOFDKANTOOR READY TO SCHOOL

  Bredaseweg 204-15
  5038NK Tilburg

  013-544 6202

  contact@readytoschool.nl

  KvK nr. 56934025

  VOLG ONS

  KLANTEN VERTELLEN

  Ready to school weet wat jij nodig hebt.