De examenperiode is voor zowel leerlingen als scholen een spannende periode. Beiden willen het hoogst haalbare resultaat voor de leerling. Soms is het voor scholen echter organisatorisch lastig om alles goed te regelen en is de inzet van studenten van harte welkom. 

De examentraining op school vindt plaats op een voor leerlingen vertrouwde omgeving met alle benodigdheden bij de hand. In kleine groepjes wordt de belangrijkste theorie nogmaals behandeld en worden er examenopdrachten gemaakt.

Als school hoeft u slechts lokalen beschikbaar te stellen. Wij kunnen de organisatie verzorgen en zetten getrainde onderwijsstudenten in voor de werkzaamheden. Voor de examentraining zijn twee mogelijkheden:

1. De examentraining kan in de meivakantie of tijdens facultatieve weken plaatsvinden. De leerlingen kunnen zichzelf hiervoor aanmelden en komen per vak een hele dag naar school. Ouders betalen per leerling slechts €84,50 per vak. 

2. De examentraining kan gedurende een periode plaatsvinden op bijvoorbeeld een vastgesteld (facultatief) uur, waarop steeds dezelfde groep leerlingen komt. Als school kunt u ervoor kiezen of u de leerlingen selecteert en/of dat ze zichzelf kunnen aanmelden. De kosten hiervoor zijn €27,50 per student per uur. Deze kan u als school betalen of op de ouders van de deelnemende leerlingen verhalen. 

Waarom Ready To School. 

1. SUCCES: Gemiddels slagingspercentage van 90%
2. Vakinhoudelijke begeleiding van een getrainde examentrainer
3. Mogelijk voor alle examenvakken
4. Eigen lesmateriaal
5. Persoonlijke aandacht door kleine groepen
6. Tijden en data zijn flexibel in te plannen naar wensen van de school en/of leerlingen
7. Examentraining voor meerdere vakken is mogelijk voor de leerlingen

Handig om te weten: wij organiseren ook herexamentraining!

 IMG_0716


 Locaties examentraining:

  • St.-Odulphuslyceum – Tilburg
  • Theresialyceum – Tilburg
  • Reeshof College – Tilburg
  • De Nassau – Breda
  • Jeroen Bosch College – ’s Hertogenbosch