weet wat jij nodig hebt!

Ready to school creëert een inspirerende studieomgeving voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar. Bij Ready to school leer je talloze vaardigheden, krijg je inzicht in je persoonlijke ontwikkeling, weet je wat je kunt, ontdek je waar je beter in wordt, en word je bovenal uitgedaagd.

Visie.

Ready to school ziet dat veel ouders de puberteit zien als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. Ook al is het normaal dat de jongere zich afzet tegen de ouders. De middelbare school is de basis voor de carrière van de jongere. Helaas is school vaak ‘stom’ en is alles leuker dan school. Onderzoek laat zien dat het belangrijk is dat ouders kinderen ondersteunen en het belang van onderwijs onderstrepen. Desondanks is het voor veel jongeren een enorme opgave om zich te motiveren zijn of haar best te doen op school.

Goede cijfers op de middelbare school zijn essentieel voor de vervolgstudie. Maar in de puberteit zijn de hersenen nog niet helemaal volgroeid en daardoor zijn jongeren vooral gemotiveerd voor beloningen op korte termijn. Waarom zou je een zeven halen als een zes ook voldoende is? Iedere jongere is bijzonder en heeft haar eigen pakket van talenten. Iedere ouder, jongere en school wilt dat deze talenten benut worden. Om dit mogelijk te maken is er behoefte aan persoonlijke begeleiding die aansluit bij de levensfase van de puber.

Ready to school wilt, op een kwalitatief goede en creatieve manier, jongeren klaar maken voor de uitdagingen die zij in hun verdere leven tegemoet gaan treden. Door hen te leren om te leren en zich ergens voor in te zetten, ondersteunen we jongeren in het vinden en ontwikkelen van hun talenten. Dit doen wij door als organisatie in de huid van de jongere te kruipen. We werken met jonge medewerkers die we trainen op de ontwikkeling van het puberbrein, waardoor ze begeleiding op maat kunnen geven.

Ready to school is al succesvol betrokken bij:

Middelbare scholen:
Theresialyceum; St.-Odulphuslyceum; Beatrix college; 2 College; De Nieuwste School; De Vakschool; Dr. Moller College; Rodenborch College; Jeroen Bosch College, St. Joriscollege, Christiaan Huygens College, Christoffel College.

Zorginstellingen:
REC; Transferium; Rebound Midden-Brabant; Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Midden-Brabant

Overige relaties:
YoungWorks; Squla; Bibliotheek Midden-Brabant; Basisschool Burgemeester van Mierlo