zomerschool

In de zomervakantie vindt Ready to school zomerschool plaats. De zomerschool is gericht op de (nabije) toekomst van leerlingen uit groep 8 en van de middelbare school. Wanneer uw kind ervoor kiest hier in de zomervakantie aan deel te nemen, daagt hij/zij zichzelf pas echt uit! Met onze getrainde bijlesdocenten en psychologen creëren wij een omgeving waarin uw kind zijn eigen kunnen zal overtreffen.

Gedurende de vakantie zullen we naast huiswerkbegeleiding, bijles, examen- en Citotraining onze ondersteuning uitbreiden met twee onderstaande cursussen (‘Bijspijkeren’ en ‘Goed voorbereid naar de brugklas’). Uw kind kan tijdens deze cursussen zonder druk van toetsing zijn schoolvaardigheden en sociale vaardigheden verbeteren.

Waarom Ready to school?

1. Goed voorbereid naar het volgend schooljaar!
  2. Zonder druk: school (en sociale) vaardigheden verbeteren
  3. Op een leuke en ontspannen manier toch aan de slag
  4. Begeleiding door ervaren bijlesdocenten of psychologen
  5. 10 uur in totaal per vak
  6. Voordelig tarief
  7. Automatische korting op de huiswerkbegeleiding wanneer hiermee in augustus of september wordt gestart

Let op: voor de bijspijkercursus zijn de boeken van het afgelopen jaar nodig. Via de school kan geregeld worden dat de boeken later ingeleverd worden.

Bijspijkeren

In de zomervakantie al een voldoende op je cijferlijst!

Wanneer uw kind met moeite een voldoende voor een vak heeft gehaald, of zelfs een onvoldoende, kan dit bij het begin van het nieuwe schooljaar als een struikelblok voor hem aanvoelen. De kans bestaat dat uw kind al vanaf de start van het schooljaar achterloopt en de nieuwe stof moeilijker oppikt. Dit is uiteraard geen fijne situatie. Om dit aan te pakken organiseert Ready to school in de zomervakantie een bijspijkercursus voor alle vakken. De cursus bestaat uit 10 lessen van elk 1 uur. Het is ook in te delen in bijvoorbeeld 4x 2,5 uur of 5x 2 uur. Net hoelang uw kind zich goed kan concentreren. Belangrijk bij deze bijspijkercursus is dat de boeken van school behouden worden in de zomer zodat hieruit gewerkt kan worden. Zo kan uw kind precies aangeven met welke onderwerpen hij/zij moeite heeft en kan vanuit hier verder gewerkt worden. Tijdens deze cursus kan uw kind dus samen met onze begeleider precies werken aan die onderwerpen waar uw kind moeite mee heeft. Dit kan natuurlijk ook de volledige basis zijn van het vak.

Opzet:

– 10 lessen van 1 uur, vrij in te plannen gedurende de zomervakantie.

– Totaal: € 250,-

– Indien je lessen wenst voor meerdere vakken, is dit uiteraard mogelijk in overleg met ons.

‘Goed voorbereid naar de brugklas!’

Met een goed gevoel naar een nieuwe school!

Speciaal voor de leerling die na de zomer naar de brugklas gaat, organiseert Ready to school een training. Uw kind kan zich hier op een leuke manier voorbereiden op de brugklas. Tijdens de training worden de nieuwe situaties die de middelbare school met zich meebrengt besproken en krijgt uw kind tips en trucs om met de nieuwe situaties om te gaan. Hij krijgt uitleg over de middelbare school, leert sociale vaardigheden en schoolvaardigheden zoals plannen en samenvatten. Aan het eind van de training weet uw kind wat hem te wachten staat, waardoor hij optimaal voorbereid naar de nieuwe school kan!

Opzet:

– 1 week lang, iedere ochtend van 09.30-11.30

– 21 augustus tot en met 25 augustus 2017

– Aanmelden kan t/m vrijdag 11 augustus 2017

– €220,- ; of voor €198,- wanneer in september 2017 wordt gestart met huiswerkbegeleiding.

– Indien de brugklastraining niet door kan gaan, komt Ready to school met een alternatief voorstel.

– Voor uitgebreide informatie over de inhoud van de Brugklastraining, klik hier