Thuis, op school of op straat ontmoet je veel verschillende mensen. Hier komen veel situaties bij kijken, zoals:

– contact maken

– iets moeilijks/ lastigs durven zeggen

– voor jezelf opkomen

– feedback van iemand krijgen

– feedback aan iemand geven

Sommigen kunnen zich in soortgelijke situaties goed redden, anderen hebben daar wat meer moeite mee. Voor de leerlingen bij wie dit allemaal niet vanzelfsprekend gaat, hebben wij een sociale vaardigheidstraining samengesteld. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op zowel de leerlingen zelf, als op hun relatie met anderen. Vrienden maken en houden, maar ook “nee” leren zeggen en omgaan tegen groepsdruk. Dit maakt leerlingen weerbaarder tegen (negatieve) invloed van leeftijdsgenoten. Wij helpen de leerlingen om hier makkelijker mee om te gaan en inzicht te krijgen in zijn/haar sterke en zwakke kanten.

Waarom Ready to school.

1. Leerzame en leuke oefeningen op onze locatie in Tilburg
  2. 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
  3. Begeleiding door Remedial Teacher / Psycholoog
  4. Groepen van ongeveer 4-8 leerlingen waarbij leren van elkaar een grote rol speelt
  5. Training is mogelijk in het najaar en voorjaar (bij voldoende aanmeldingen)
  6. De tijden en dagen worden zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de leerling(en)

Ter bevordering van het resultaat is het belangrijk dat de leerlingen bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn.

SOVA

Start cursus & tarief

De sociale vaardigheidstraining is te volgen op onze locatie in Tilburg. De training is een complete cursus bestaande uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Het materiaal wordt verzorgd door Ready to school.

De training kan (deels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar, neem voor de mogelijkheden en voorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar.

– 8 weken lang van 19-20:30u
– Momenteel kunnen wij deze cursus niet aanbieden, wij zijn op zoek naar een enthousiaste trainer.

Pakket Tarief Totaal

Intake (30 min)

Gratis Gratis

8 x bijeenkomst (90 min)

€ 22,50- per uur € 270,-
Totaal € 270,-

• De cursus wordt vooraf in rekening gebracht.
  • De tarieven zijn geldig tot 31 juli 2019.