Met een goed gevoel naar een nieuwe school!

Speciaal voor de leerling die na de zomer naar de brugklas gaat, organiseert Ready To School een training. Uw kind kan zich hier op een leuke manier voorbereiden op de brugklas. Tijdens de training worden de nieuwe situaties die de middelbare school met zich meebrengt besproken en krijgt uw kind tips en trucs om met de nieuwe situaties om te gaan. Hij krijgt uitleg over de middelbare school, leert sociale vaardigheden en schoolvaardigheden zoals plannen en samenvatten. Aan het eind van de training weet uw kind wat hem te wachten staat, waardoor hij optimaal voorbereid naar de nieuwe school kan!

Waarom?

In de brugklas kom je in aanraking met andere situaties dan op de basisschool. In de brugklas:

• Kom je bij allemaal nieuwe mensen in de klas.

• Ga je naar een nieuwe (vaak grote) school waar je weer de jongste zal zijn.

• Krijg je te maken met meer vakken en huiswerk.

• Krijg je veel verschillende leerkrachten.

Nieuwe situaties zijn leuk maar vaak ook erg spannend. Om vol zelfvertrouwen naar je nieuwe school te laten gaan hebben wij deze cursus ontwikkeld. In de cursus wordt uitleg gegeven over de nieuwe situaties die je op school tegen komt, maar doen we vooral veel oefeningen  waardoor zowel de eerste schooldag als de rest van het jaar goed loopt!

Brugklastraining: een impressie

Gedurende één week zal de cursus in de ochtend plaatsvinden van 09.30 tot 11.30. De cursus ziet er iedere keer ongeveer als volgt uit:

09.30 openingsactiviteit

09.40 theorie schoolvaardigheden

10.20 pauze

10.30 workshop

11.20 nabespreking

11.30 einde

Tijdens de theorie schoolvaardigheden wordt er informatie gegeven over hoe de middelbare school werkt en hoe je hier mee om kan gaan. De onderwerpen die hierin behandeld worden zijn achtereenvolgens:

• Hoe werkt de middelbare school?
  • Een planning maken.
  • Hoe pak je leren aan?
  • Een samenvatting en/of mindmap maken.

In de workshops gaan we in op het Gedachten-Gevoel-Gedrag-Gevolg-schema (oftewel het G-schema) in door middel van sociale situaties waar de jongeren op de middelbare school mee in aanraking komen. De onderwerpen die hierin behandeld worden zijn:

• Identiteit
  • Invloed van gedachten
  • Emoties erkennen/herkennen en benoemen
  • Ontspanning
  • Grenzen/voor jezelf opkomen

Start cursus & tarief

– 1 week lang, iedere ochtend van 09.30-11.30

– 21 augustus tot en met 25 augustus 2017

– Aanmelden kan t/m vrijdag 11 augustus 2017

– €220,- ; of voor €198,- wanneer in september 2017 wordt gestart met huiswerkbegeleiding.

De brugklastraining gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.

Indien de brugklastraining niet door kan gaan, komt Ready to school met een alternatief voorstel.