Geschreven door Michelle Opstal

Het is nog lekker een paar weken vakantie. Ten minste, voor de meeste dan. Want er zijn er altijd een paar die maar nét met de hakken over de sloot over zijn naar het volgende jaar. Dan is het toch wel fijn om 1 of 2 vakken even goed te herhalen in de zomer.. zodat er zonder achterstand (soms zelfs met een voorsprong!) gestart kan worden in het nieuwe schooljaar. Dat kan met de ‘Summerschool’ van Ready To School.

En zo belde Bart ons een maand geleden ook op. Lichtelijk gedwongen vertelde hij later, “Ik kreeg de telefoon in mijn handen door een van de docenten van de VAVO met jullie nummer al ingetoetst, dus ik was best gespannen aan de telefoon!” Bart wil komend schooljaar de VAVO gaan volgen, havo 4 & 5 in één jaar. Nu is het na het MBO even geleden dat Bart wiskunde gevolgd heeft. “Kunnen jullie mij helpen zodat ik na de zomer de toelatingstest voor wiskunde ga halen?”, was de vraag van Bart. “Ja, dat kunnen wij zeker!”, was ons antwoord. Al snel was deze bijles geregeld en kon Bart samen met Floris, een van onze ervaren wiskunde begeleiders, aan de slag.

Wat vind je ervan om elke dag bijles te krijgen met dit mooie weer?zomerschool

“Super tof eigenlijk! Ik leer elke dag super veel van Floris en het is nog best gezellig ook. Ik begin ook steeds meer het nut van wiskunde in te zien, dat had ik op het vmbo nog helemaal niet.. De 2 uur gaan altijd best snel voorbij. En omdat we in de ochtend afspreken heb ik nog heel de dag voor mezelf.”

Goed bezig Bart! Ga je ook nog op vakantie deze zomer?

Ja, ik ga over een paar dagen samen met mijn ouders naar het festival Sziget in Boedapest, Hongarije. 2 weken met onze tent op de festival camping. Even lekker niet met school bezig zijn. Gelukkig kan ik goed opschieten met mijn ouders dus ik heb er erg zin in!” Wat leuk! Wil je na de zomer doorgaan met de bijles? Als ik de toelatingstest gehaald heb is het even niet meer nodig. Maar mocht ik weer achter lopen met wiskunde dan neem ik zeker weer contact op om weer bijles in te plannen!

Ook voor onze studenten, die eigenlijk ook vakantie hebben, is het niet erg om te doen. “Ik vind het zelf vooral heel tof om te doen omdat Bart zo lekker enthousiast is. Dat maakt het werk een stuk leuker. En zo verdien ik ook nog wat in de zomer wat natuurlijk mooi meegenomen is.”, aldus docent Floris. Een soort van win-win situatie dus ;-). Hopelijk kunnen we nog veel leerlingen zoals Bart helpen. Want daar ligt nog steeds onze passie… zelfs in de zomervakantie!