Geschreven door Michelle Opstal

Bij Ready To School werken we al geruime tijd met stagiaires. Zij doen op een leuke en leerzame manier wat extra ervaring op in de onderwijswereld. Als ‘tegenprestatie’ helpen ze ons bij het uitvoeren van enkele taken en/of projecten. Voor alweer mijn derde blog van dit schooljaar leek het me een leuk idee om onze stagiair Fergan wat vragen te stellen.
IMG_1944[1]
Ik ben Fergan, 15 jaar oud,  zit in 3 VMBO op het Koning Willem II college in Tilburg en loop momenteel twee dagen in de week stage bij Ready To School. Daarnaast vind ik het leuk om te voetballen, te gamen en te drummen. Thuis heb ik dan ook mijn eigen drumstel.

En je stage, hoe ben je daar aan gekomen?
Het Willem II college wil graag dat we wat algemene werkervaring opdoen tijdens onze schooltijd. Dit hoeft niet per se iets te maken te hebben met wat je later wilt gaan doen, als het maar leerzaam is. Via een advertentie op een site met verschillende stageplekken kwam ik in contact met Ready To School. Omdat deze stage te maken heeft met onderwijsbegeleiding, leek me dat de leukste mogelijkheid uit de opties die er waren. Mooi dus dat ik ook daadwerkelijk aan de slag kon!

Wat vind je de leuke en minder leuke onderdelen van je stage?
Ik ben vooral bezig met de administratieve en ondersteunende taken binnen Ready To School. De ervaring in het algemeen spreekt me het meest aan. Je leert op verschillende vlakken allerlei nieuwe dingen! Daarnaast krijg ik hier ook goede begeleiding. Ilse is mijn directe aanspreekpunt wanneer ik vragen heb. Zij helpt mij altijd op een fijne manier!
Helaas moet ik zo nu en dan veel gegevens invoeren, iets wat soms nogal saai is, haha. Maar ja, het is wel erg leerzaam en niet alles kan natuurlijk alleen maar leuk zijn.

Omdat we hier bij RTS met veel verschillende leerlingen werken, zijn we natuurlijk ook benieuwd naar jou als leerling: een kwajongen of de braverik van de klas?
Ehm, ik zit denk ik een beetje in het midden. Ik praat best veel in de klas, vind ook wel dat dat mag, maar ik luister op zich ook wel weer naar de docenten. Als zij zeggen dat ik stil moet zijn, ben ik dat in de meeste gevallen gewoon. Vandaar dat ik er eigenlijk nooit uitgestuurd wordt.

En ben je iemand die liever met weinig moeite een 6 haalt, of met veel moeite een 9?
Dat laatste, met veel moeite een 9. Ook al heb ik na school meestal maar weinig tijd probeer ik toch altijd een zo hoog mogelijk punt te halen. Op de basisschool had ik vaak problemen met vakken als wiskunde, maar in de eerste jaren van de middelbare school ging dit stukken beter. Ik merk wel dat ik er dit jaar weer harder mijn best voor moet doen. Nu lukt alles nog zonder extra hulp, maar ik heb al eerder bijlessen gehad en dat beviel goed, dus misschien dat ik het in de toekomst nog eens nodig heb.

Een strebertje dus, goed om te horen! Tot slot; hoe zit het met jouw plannen voor later?
Ik moet voorlopig eerst maar eens mijn middelbare school goed afsluiten. Als het goed is haal ik volgend jaar mijn diploma. Waarschijnlijk wil ik daarna iets gaan studeren wat met economie of techniek te maken heeft. Dit is vooral omdat het me interessant lijkt, verder niet echt vanwege een speciale reden ofzo. Naast deze stage wil ik binnenkort aan de slag gaan bij een supermarkt; vakken vullen bij de Jumbo of de AH lijkt me wel prima. Het is makkelijk werk en je verdient er naar verhouding goed mee.

Fergan heeft woensdag 9 april zijn laatste stagedag gehad. Hij heeft zich de afgelopen tijd goed voor ons ingezet, hij is een erg dienstbare jongen en pikt taken snel op.

Fergan, bedankt!