Geschreven door Michelle Opstal

Wij bij Ready To School geven al bijlessen aan leerlingen zolang we bestaan. Dit is inmiddels al bijna 9 jaar. Het begon erg klein: directrice Michelle ging zelf naar de leerlingen thuis om bijles te geven. Al snel merkte ze, samen met haar collega’s, dat er zoveel vraag was naar bijles dat ze besloot dit uit te besteden aan HBO of Universitaire studenten. Nu regel ik inmiddels al bijna 4 jaar met plezier bijlessen in Tilburg, Waalwijk, Den Bosch, Rosmalen en Breda.

Help needed!

Als docente wiskunde en remedial teacher weet ik als geen ander hoe belangrijk bijlessen soms zijn voor leerlingen. Grote klassen, veel huiswerk en geen klik met de docent zijn een aantal van de vele redenen waarom leerlingen naar ons toe komen. Afgelopen jaren merkten we dat ook steeds meer ouders belden voor hun zoon/dochter op de basisschool. Zelfs al vanaf groep 4 klopten de ouders bij ons aan met de vraag of we niet wat extra hulp bij bijvoorbeeld het rekenen konden geven. Aan de ene kant misschien wat vroeg; deze kinderen laat je het liefst nog even buiten spelen. Aan de andere kant ook weer goed; wanneer je er vroeg bij bent dan kun je de wellicht kleine achterstand snel bijwerken. Dat is voor de leerling zelf ook fijn.

Squla

Inmiddels hebben we veel PABO studenten in dienst die onze basisschoolleerlingen helpen met o.a. taal en rekenen. Voor deze lessen kies ik vaak bewust deze studenten omdat PABO-ers ervaring hebben met basisschoolleerlingen en meestal zelf extra materiaal hebben voor de bijlessen. Vooral dit laatste vond ik altijd erg fijn. Want wat laat je basisschool leerlingen in een bijles doen? Voor een leerling van de middelbare school is dit nooit moeilijk, zij hebben eigen boeken en genoeg huiswerk om te maken. Voor een leerling uit groep 5 is dit heel anders. Daar hebben we sinds dit schooljaar de ideale oplossing voor: Squla!d

Squla is een online leerplatform dat kinderen, ouders en (bijles)docenten samen betrekt bij de leerontwikkeling van het kind. Squla is ontstaan vanuit de passie van een vader die mogelijkheden zag tussen het binden van het onderwijs en de technologie van nu. Na 5 jaar is Squla uitgegroeid tot een platform waar leren leuk is. De leerlingen kunnen hier spelenderwijs oefenen met alle stof van de basisschool.

Samenwerking

Toen Michelle voor de zomer vertelde dat ze contact had met Squla was ik meteen enthousiast; wat tof, eindelijk op zoek naar een oplossing om deze leerlingen ook op maat te kunnen helpen! En nu, aan het begin van het schooljaar is het dan daar: de samenwerking tussen Ready To School en Squla. Samen met een RTS-docent kan uw kind aan de slag gaan met leuke opgaven via de site van Squla. De docent ziet meteen waar nog extra hulp bij nodig is en samen kunnen ze hier dan mee aan de slag. Dat wordt leerzaam, maar ook leuk!

Ik wens alle basisschoolleerlingen, en natuurlijk onze docenten, veel succes het komend schooljaar!