Geschreven door Michelle Opstal

Ook onze begeleiders die de bijles of huiswerkbegeleiding  geven, kunnen een verjaardagscadeau van ons ontvangen vanwege ons 10jarige bestaan! Door een #selfie te maken met hun diploma en 2 knetterinspirerende vragen te beantwoorden over hun middelbare schooltijd, maken zij kans op 2 toegangskaartjes voor de Efteling.

Ilse ging voor, zie hier haar blije #selfie én lees wie haar inspirator was tijdens haar middelbare schooltijd!

Wij vinden het belangrijk om jongeren te inspireren en te motiveren voor school.
Daarom verzamelen we zoveel mogelijk persoonlijke en leuke verhalen van onze begeleiders die hun rolmodeSelfie Ilse Blauwl zijn.

Wat inspireerde jou of wie was jouw inspirator op je middelbare school 

“Helaas voor mijn docenten van toen: geen van hen. Geen enkele docent heeft mij kunnen inspireren om écht het beste uit mezelf te halen. Als ik terugkijk op deze 6-jarige periode van m’n leven, zijn mijn ouders mijn grootste inspiratiebronnen geweest. Zij spoorden mij bijvoorbeeld aan om na schooltijd een typcursus te doen (waar ik nu nog dagelijks heel veel profijt van heb!). Maar ook om met alle uitjes mee te gaan die vanuit school werden georganiseerd: uitwisselingsprojecten in Italië en Tsjechië, meerdaagse naar het Europese Parlement in Straatsburg, en nog veel meer. M’n moeder zei dat zij in haar middelbare schooltijd absoluut nooit wilde blijven zitten. En dat gevoel had ik ook: ik ga nooit blijven zitten. En dat is gelukt. M’n vader vertelde dat hij & z’n vrienden in zijn middelbare schooltijd 1 ding met elkaar hadden afgesproken: wij gebruiken absoluut nooit drugs. En hoe vaak het me ook is aangereikt: ik heb het nooit met 1 vinger aangeraakt. Wellicht ook uit respect voor m’n vader. Naast deze dingen hebben ze me altijd vrijgelaten, zich niet zoveel met mijn schoolzaken bemoeid, zijn ze trots geweest op mij en m’n rapporten, en waren ze er voor me als ik ze nodig had. Dus ja, mijn paps&mams waren mijn inspirators! En wat was ik blij toen ik mijn diploma had gehaald wat mijn toegangspapier was tot de mooiste, beste en leukste universiteit van Nederland: de Universiteit van Tilburg!”

Wat waren jouw kwaliteiten tijdens jouw middelbare school periode
“Ik was het allerbeste in praktische opdrachten maken. Ik vond het namelijk interessant om 1 onderwerp helemaal uit te pluizen. Ik kon er dan helemaal mijn creativiteit in kwijt om er een werkstuk met een gouden randje van te maken. Hier haalde ik dan ook altijd de beste cijfers mee. Daarnaast vond ik het leuk om presentaties te geven, maakte niet uit in welke taal. Die bereidde ik altijd heel goed voor, en dan ging het ook altijd heel goed. Verder was ik een talenwonder!”

Wil je kans maken op een cadeau? Vul dan hier het winformulier in. Meedoen kan tot zondag 31 januari 00.00