Geschreven door Michelle Opstal

Wat gaat de tijd toch snel, het schooljaar is alweer ruim over de helft! Om ook de laatste maanden van het schooljaar jou van dienst te kunnen zijn is er in de vakantie hard doorgewerkt en is Ready To School helemaal klaar om samen met jou het schooljaar goed af te sluiten.

michelleReady To School start dit halfjaar alvast goed met de kick-off van haar eerste blog! Vanaf nu verschijnt regelmatig een frisse blog vol tips, feitjes en actuele berichten gerelateerd aan Ready To School, studie en onderwijs. Dus houd voortaan naast onze website, Twitter en Facebook ook onze blog in de gaten!

Een korte terugblik

In het afgelopen halfjaar van dit schooljaar, heeft Ready To School al een aantal hoogtepunten mee mogen maken.
Ten eerste is de ‘Student of the Year 2011/2012’ bekend gemaakt! Dit was een prijs voor de leerling die de meeste vooruitgang boekte in het afgelopen halfjaar. De terechte winnaar was Frederique die van acht naar nul onvoldoendes is gegaan en dit is een zeer goede prestatie! Ready To School is trots op de winnaar en gaf daarom een leuk kleinigheidje.

Ten tweede heeft Ready To School na zes jaar hard werken met veel trots haar 1000e leerling mogen verwelkomen. Ready To School is blij met deze 1000e aanmelding en zegt: Op naar de volgende 1000 leerlingen!

Een korte vooruitblik

Ook het komende halfjaar zal Ready To School niet stil staan want er staan weer eindexamens op de planning; voor veel leerlingen een spannende tijd! Gelukkig zijn de docenten van Ready To School helemaal voorbereid om jou het komend halfjaar te begeleiden. Op diverse locaties zijn inmiddels de examentrainingen voor diverse vakken begonnen. Mocht je nog interesse hebben om je aan te melden, neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard zijn er ook nog voldoende docenten beschikbaar voor de leerlingen die geen eindexamen doen, zij helpen ook jou graag om over te gaan naar het volgende leerjaar. In april geven we tijdelijk 10% korting op de huiswerkbegeleiding.

Dromen tijdens het leren

Ready To School kwam onlangs een interessant artikel tegen wat dat sommigen van jullie zeker aanspreekt. Uit een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Harvard blijkt namelijk dat mensen die nieuwe informatie uit hun hoofd moeten leren tot tien keer beter presteren wanneer ze een dutje doen en dromen over hun taak dan wanneer ze wakker blijven.
Een citaat uit het onderzoek: “Dromen zijn aanwijzingen dat het brein bezig is om een herinnering te verwerken op meerdere niveaus, zodat onze prestaties daarna verbeteren.” aldus hoofdonderzoeker Robert Stickgold in de Britse krant The Daily Telegraph.

Uitvoering van het onderzoek

Voor dit onderzoek zijn 99 proefpersonen ieder achter een computer gezet. Deze proefpersonen kregen een driedimensionaal doolhof te zien. Het doel hiervan was om zo snel mogelijk de boom te vinden in het doolhof. Een aantal proefpersonen mocht tijdens het zoeken ondertussen een dutje doen en de andere vrijwilligers bleven de gehele tijd wakker. Wat bleek? De proefpersonen die een dutje deden vonden sneller de boom en waren tien keer beter dan de proefpersonen die geen dutje deden.

Kortom: een dutje tijdens het leren heeft succes en houdt dit daarom goed in gedachten! Zorg er wel voor dat je niet te lang slaapt, zodat er wel voldoende tijd over blijft voor het studeren!
Interesse in meer nuttige studietips? Vraag hier het huiswerktipboekje van Ready To School aan via onze site.

Wil je meer weten over het onderzoek? Bekijk de bron van het onderzoek.

Voor nu wenst Ready To School je veel studiesucces en hopelijk tot volgende maand tijdens het lezen de nieuwste blog!

Een vriendelijke groet namens Ready To School,

Michelle van den Boom