Geschreven door Michelle Opstal

Op woensdag 8 oktober 2014 ben ik op bezoek gegaan bij Bedrijf van de maand Ready to School in het pand de Rooi Harten op de Bredaseweg.

Ready to school is 9 jaar geleden gestart met huiswerkbegeleiding. Michelle Opstal, directeur deed dit vanuit haar studententijd samen met nog 2 medestudenten. Zij zijn begonnen in een pand aan de Waterhoefstraat.

Echter na een aantal jaren bleek dat het niet zo lekker liep als voorheen gedacht.

Michelle heeft toen aangeklopt bij de gemeente voor hulp en deze ook gekregen. De bedrijfsvoering is met behulp van de gemeente en externe partij aangepast en Michelle staat nu alleen aan het roer. In 2013 heeft zij een doorstart gemaakt. Zij is inmiddels ook verhuisd naar de Bredaseweg.

Ready To School biedt jongeren een inspirerende studieomgeving om het belang en ook plezier in studeren te stimuleren. Huiswerk maken en leren klinkt niet spannend of aantrekkelijk. Het is dan ook de taak van Ready To School om de studieperiode zo tof mogelijk te maken. Dit gebeurt door in de huid van de jongeren te kruipen. De begeleiders worden maandelijks getraind met als doel om naast de vakinhoud met jongeren een band op te bouwen.

Ready To School selecteert en combineert jonge begeleiders met leerlingen op een wijze die ervoor zorgt dat de ‘leermotivatie’ bij de leerlingen groeit i.p.v. de ‘prestatiemotivatie’. Om dit mogelijk te maken, werkt Ready To School samen met de gemeente Tilburg; Claassen, Molenbeek en partners en Youngworks aan haar hoogste doel: ”Uitdagen van leerlingen op die manier die bij hen past”.

Auteur: Erik de Ridder

Erik en Michelle