Geschreven door Ilse Baas

Vaak zijn het de ouders van leerlingen die de beslissing maken om onze hulp in te schakelen. Ze komen hun kind bij ons inschrijven en vervolgens komt hun kind bij ons de passende begeleiding volgen. Wij hopen dat er door onze begeleiding meer rust is thuis, dat het gezelliger is en dat ouders minder zorgen over het huiswerk en cijfers hebben. Geen gezeur meer over huiswerk! Maar is dit ook echt zo? Ik vroeg de ouders van onze leerling Jasper de Kok, die huiswerkbegeleiding volgt op locatie

Rooi Harten, hoe zij de hulp van Ready  To School ervaren. Lees hier het interview!

Wie zijn jullie en wat doen jullie in het dagelijks leven?

Wij zijn Christel en Theo de Kok, ouders van Jasper en Mira. We zijn bijna 17 jaar getrouwd. Christel is parttime werkzaam als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor, Theo is hoofd bedrijfsbureau bij Hutten, een fabrikant van projectmeubilair.

Hoe zijn jullie met Ready To School  in contact gekomen?

Toen Jasper in de derde klas van het Theresialyceum zat gaf zijn mentor aan dat het raadzaam was om hulp te zoeken voor de begeleiding bij zijn huiswerk. School kon daar te weinig in betekenen: de faciliteiten die zij konden bieden zouden niet volstaan. Christel is daarop gaan zoeken op internet naar huiswerkbegeleiding, en zodoende op de site van Ready To School terechtgekomen.

Wat deed jullie er toe besluiten om bij ons huiswerkbegeleiding te volgen?

In eerste instantie is de keuze bepaald op basis van de locatie en de uitstraling van de website. Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek hadden we een positieve indruk gekregen van de werkwijze van RTS. De individuele begeleiding van jonge mensen die dichtbij de puberende leerling staan vinden we fijn, omdat zij weten wat er van de tegenwoordige pubers verwacht wordt.

Hebben jullie weleens een event van Ready To School bezocht en zo ja: hoe hebben jullie dit ervaren?

Ja, meerdere:

–       De opening van de nieuwe locatie in de Rooi Harten was zeer gastvrij en de rondleiding van de vroegere bewoners was erg interessant en vermakelijk.

–       De Parent Night bij de afsluiting van het schooljaar 2013-2014 was heel leerzaam. We vonden het leuk om te ervaren hoe andere ouders omgaan met hun puberende kinderen. Daarnaast was het een eyeopener om het verschil te zien tussen hoe wij denken en hoe jullie ervaren dat Jasper is en zich bij jullie gedraagt.

Maak de volgende zin af: Ready To School betekent voor ons gezin…..

Rust thuis, doordat er veel minder strijd is over het maken van het huiswerk. Er is meer wederzijds begrip en vertrouwen dat het goed komt.

Wat vinden jullie fijn aan Ready To School?

De communicatie naar Jasper gaat goed, jullie weten veel beter in te spelen op wat “de jeugd van tegenwoordig” beweegt en bezighoudt.

De communicatie met ons is prima, het dagelijkse voortgangsrapport op onze persoonlijke RTS-pagina, maar ook het tussentijdse monitorgesprek over de voortgang wordt zeer gewaardeerd. De gemoedelijke, gezellige maar niet vrijblijvende sfeer is heel fijn.

Jasper leert ook hoe te leren en te plannen, we vertrouwen erop dat hij hiervan bij zijn vervolgopleiding ook nog veel profijt zal hebben.

Wat ik nog graag kwijt wil…

De leermiddelen in de vorm van computers of laptops zijn te beperkt aanwezig. Vooral bij Jasper komt in het 4e jaar van de HAVO de nadruk steeds meer te liggen op het maken van werkstukken en verslagen. Misschien is dit inherent aan zijn gekozen studierichting, maar het zou toch fijn zijn als jullie daar wat meer op anticiperen.

Theo en Christel, fijn dat jullie ons inzicht wilde geven in jullie beleving van Ready To School. Hartelijk dank! Geniet lekker van ’t wijntje die we jullie als bedankje hebben gegeven 🙂 Uiteraard zijn we meteen pro-actief aan de slag gegaan en zijn de laptops in orde gemaakt 🙂 !

De familie tijdens een gezellig gezinsuitje!