Geschreven door Michelle Opstal

Rodenborch

Het begint al op vrijdagmiddag. De school is in rep en roer. Het staat al weken met grote letters op de ramen van de studieruimte geplakt: ZATERDAG 10 JANUARI OPENDAG!

Zaterdagochtend om 8 uur sta ik op het schoolplein. Docenten lopen van hot naar her. Niet alleen docenten trouwens, ook leerlingen van het Rodenborch-College zijn druk in de weer. Als ik naar het lokaal toeloop waar wij die dag zitten spiek ik even binnen bij de lokalen naast mij.

Een robot die van alles kan

In het lokaal rechts van mij staat een grote tafel met daarop een parcours. Ik vraag de leerling die erbij staat waar het precies voor is. De leerling vertelt trots over First LEGO League. Een wedstrijd waar het Rodenborch-College aan meedoet. Ze mogen binnenkort meedoen aan de Benelux finale! Hij vertelt over de robot en alles wat hij moet kunnen. De robot moet een heel parcours afleggen en daarbij allerlei opdrachten uitvoeren. Er moet een deur geopend worden, een hendel uitgetrokken worden en nog veel meer. Ik word er vrolijk van, niet zozeer van de robot maar vooral van de jongen. De passie die hij heeft, waarmee hij vertelt, je ziet het terug in zijn ogen.

Passie

Als ik naar het Rodenborch-College kijk is een van de woorden die in me opkomt “passie”, want de school biedt leerlingen de mogelijkheid om met hun eigen passie bezig te zijn. Voor topsporters is er een speciaal programma, zodat zij zowel onderwijs als ook trainingen kunnen volgen. Voor muzikanten is er de Blazerklas of musicalklas. Leerlingen kunnen dankzij het VIP onderwijs zelf een deel van hun uren invullen en zo bijvoorbeeld Chinees leren.

Een stukje van de puzzel

Op een opendag probeert de school natuurlijk zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien. De vele stukjes vormen samen een complexe puzzel. Een stukje van die puzzel mogen wij ook zijn. We hebben ontzettend veel toekomstige leerlingen en ouders mogen ontvangen in het lokaal. De reacties die we hebben gehad bevestigen mij wat ik eigenlijk al wist: Ouders vinden het fijn dat er op  het Rodenborch-College een extra mogelijkheid voor leerlingen is om begeleid te worden als het allemaal niet vanzelf gaat. En dat is dan ook precies de reden waarom ik met zoveel plezier voor Ready To School werk.