Geschreven door Michelle Opstal

Vanaf dit schooljaar werken wij samen met het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven. Per dag werken hier 2 van onze onderwijsstudenten. Zij verzorgen daar de studietuin en vangen klassen op bij lesuitval. Daarnaast geven zij ook rekenlessen aan tweedeklassers. Een gevarieerde en leerzame job! In deze blog een interview met Rick Rigbers, 1 van onze docenten die er sinds een paar weken werkt. 

0ef9dbcRick werkt sinds 2012 al voor Ready To School. Hij heeft jarenlang op het Dr Mollercollege in Waalwijk gewerkt bij de kwt-uren, waardoor hij veel ervaring heeft met het begeleiden van groepen jongeren. Naast zijn baan bij Ready To School heeft hij zijn eigen bedrijf NextTravel waar hij mensen helpt bij het kiezen van de beste en voordeligste reisoptie.

Wat doe je precies op het Bisschop Bekkers? Als onderwijsstudent is onze hoofdtaak het begeleiden van de Zlb/studie uren. Tijdens deze uren komen leerlingen naar de studietuin om zelfstandig aan het werk te gaan. Daarnaast worden we ook ingezet om lessen op te vangen als een docent afwezig is, zo wordt ‘rondzwerven in en om school’ voorkomen. Verder verzorgen we een aantal rekenlessen voor de tweede klas leerlingen. 

Wat voor indruk heeft de school gemaakt en hoe vind je het tot nu toe? De eerste twee weken zijn uitstekend bevallen. De school komt heel goed georganiseerd over. Het viel me ook op dat de medewerkers en docenten veel interesse tonen in wie je bent en wat je komt doen. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat het een vrij kleine school is, iedereen kent elkaar goed. Wat voor type leerlingen komen er vooral voorbij? In de studietuin komen alleen bovenbouw leerlingen uit Havo 4, VWO 4 en VWO 5. Deze leerlingen komen over het algemeen serieus en gemotiveerd over waardoor er een prettige werksfeer ontstaat. 

Heb je al iets leuks, grappigs en/of opmerkelijks meegemaakt? Afgelopen woensdag kwam er een leerling naar ons toe die, samen met een aantal andere leerlingen van het Lyceum Bisschop Bekkers, meedoet aan Robotwedstrijden. Tijdens tussenuren, voor- en na schooltijd werken zij aan een robot die aan bepaalde eisen moet voldoen. Vorig jaar hebben ze bijvoorbeeld een rollator voor ouderen ontworpen, die automatisch stoepjes en drempels detecteert en zichzelf vervolgens optilt om de hindernis te nemen. Hiermee hebben ze ook een finaleplaats behaald. Het is leuk om te zien dat leerlingen zo gemotiveerd zijn dat ze naast al hun verplichte schoolvakken ook nog meedoen aan dit soort activiteiten.

Wij wensen onze onderwijsstudenten, de leerlingen en docenten van het Lyceum Bisschop Bekkers een hele fijne samenwerking en een goed jaar toe!