Geschreven door Ilse Baas

De meivakantie is eigenlijk altijd zo’n lekkere vakantie: op Koningsdag is iedereen vrij en doe je wat leuks, met een beetje geluk is het de hele vakantie mooi weer, met heel veel geluk heb je 2 weken vrij, of met nog meer geluk zelfs 3! En dan is het aanstaande donderdag alweer Hemelvaartsdag, wéér vrij, en is de vrijdag dan ook gelijk een soort ‘officiële vrije dag’. Maar voor examenleerlingen zien al deze vrije dagen er anders uit: ‘Vrijheid Blijheid’ is ingeruild voor ‘Nerd Alert’.

519d318269c63e5d6e8e241ba274d68a_viewBij Ready To School was het ook geen meivakantie: we hebben enorm veel leerlingen klaargestoomd voor het Centrale Eindexamen. Wat hebben zij hun best gedaan zeg!!

Wat is het leuk om in april alle aanmeldingen binnen te krijgen. En te zien dat ook steeds meer VMBO-leerlingen hier gebruik van willen maken. Met 1 telefoongesprekje moest ik naderhand wel even lachen. Deze examenleerling wilde zich graag inschrijven voor maatschappijleer 2. Hoe gaaf is het dan om te zeggen dit inderdaad mogelijk is, omdat er ook afgestudeerde maatschappijwetenschappers bij ons werken die staan te springen om hen te helpen? Heel gaaf! Ja, wij geven écht voor alle vakken examentrainingen. Filosofie, wiskunde C, maatschappijwetenschappen, aardrijkskunde…ze zijn allemaal voorbij gekomen. En natuurlijk ook de ‘gewone’ populaire vakken wiskunde, scheikunde, biologie, natuurkunde, Engels, economie, etc.

Al jaren geven wij examentrainingen tijdens de meivakantie. Dit zijn best intensieve dagen: om 08:30 uur ’s ochtends beginnen we al. Oké, wel met koffie&thee, en even een kletspraatje. Ook krijgt iedereen een formulier met hierop ‘mijn doel’: wat wil ik leren vandaag, waar heb ik extra aandacht voor nodig. De docent neemt dit mee en integreert dit in ons intensieve programma. Dan is het 08:45 uur…en gaan we tot 16 uur door met de focus op alle belangrijke examenonderdelen van dat ene vak.

Niet iedereen heeft per sé zoveel inhoudelijke hulp nodig, oftewel onze examentraining ‘intensive’. Daarom hebben we dit jaar voor het eerst ook een nieuwe versie examentraining aangeboden: examentraining ‘light’. ELKE DAG zelfstandig – maar wel onder toezicht van een RTS-surveillant – studeren, leren, oefenen en uren maken in een prikkelvrije studie omgeving. Van 08:30 tot 12:30 uur of van 12:30 tot 16:30 uur. Dit betekent: geen mobiel, geen afleiding, maar puur studeren. Bijna alle ‘light’ leerlingen kozen ervoor om dit ’s ochtends te doen, dan konden ze ’s middags nog wat leuks doen. Geweldig om te zien dat het motiveert als je met zoveel andere ‘nerds’ in 1 ruimte bezig bent om met een goed gevoel het examen in te gaan!

En nu is het dan zover! Vandaag is het dag 1 van de Centrale Examens, superspannend! Nu moeten jullie examenleerlingen het laten zien! Zet ‘m op, zorg goed voor jezelf. We zien uit naar heel veel positieve telefoontjes op donderdag 11 juni – dan krijgt heel Nederlands uitslag 😉

BKHq0JlCYAEKXep

** PS Heb je onze examentrainingen van de meivakantie gemist? Heb je van je klasgenoot, vriend of vriendin gehoord dat die zoveel baat heeft gehad bij de examentraining van Ready To School? Wil jij nog je laatste vragen kunnen stellen voor het CE van dat ene vak start?

-> Kom dan op aanstaande vrijdag 15 mei, de dag dat iederéén vrij is van CE’s, naar onze EXTRA examentrainingsdag voor een vak naar keuze die de week erna op het programma staat! Meld je aan door een mail te sturen naar: examentraining@readytoschool.nl met daarin je niveau en voor welk vak je interesse hebt. Mis het niet!