Geschreven door Ilse Baas

FBsept16

Het nieuwe schooljaar begint weer, je hebt een heerlijke zomervakantie gehad, en je bedenkt je tussen het boeken halen en weerzien van je klasgenootjes door hoe je dit schooljaar aan gaat pakken. “Ik ga altijd opletten in de klas, ik ga al mijn huiswerk maken & leren, en ik ga alleen maar voldoendes halen” zijn gedachtes waar je energie van krijgt. De welbekende goede voornemens! Maar hoe houd je deze mooie voornemens nu heel het jaar vast?

We willen wel de lusten, niet de lasten.
Goede voornemens in stand houden is voor elk mens lastig. Of je moet beschikken over een wel heel ijzersterke discipline. We willen wel een goed rapport (de beloning), maar niet de prijs betalen voor ons goede voornemen (hard werken). Zo is het ook met afvallen, we willen afvallen, maar niet minder eten. Wel sporten, maar niet in beweging komen. Wel slagen, maar geen feestjes missen. Als de prijs te hoog is vergeten we ons goede voornemen al snel..

Maar ik kan me er niet toe zetten.
Weet je dat dit best logisch is? Tussen jouw hobbylijst staat waarschijnlijk niet ‘huiswerk maken’. Je komt na school thuis, de televisie staart je aan, je playstation ligt klaar om bedient te worden en vrienden vragen op WhatsApp of je ook gezellig naar buiten komt. Zeg je dan ‘nee, ik ga boven aan mijn bureau mijn huiswerk maken..’? Waarschijnlijk niet. Je schuift het voor je uit met de gedachte ‘komt vanavond na trainen wel’, maar na het trainen ben je moe en ga je slapen nadat je je appjes hebt bijgelezen en beantwoord. Morgen weer een dag.

Vaste tijd, vaste plaats.”
Je merkt dat je elke dag zegt ‘morgen weer een dag’. Je ouders trekken aan de bel, zeuren misschien aan je hoofd en opeens laten ze het woord huiswerkbegeleiding vallen. Jij ziet niet direct de voordelen, maar in je achterhoofd weet je dat je dit eigenlijk wel nodig hebt. Na schooltijd, vóór het eten, 2 uur in een prikkelvrije ruimte alleen maar bezig kunnen zijn met huiswerk. En daarna met opgeheven hoofd ons pand verlaten. Blij, want je bent vrij! Thuis een gezellig gesprek bij het avondeten, en daarna in alle vrijheid naar je training. En tussendoor tijd om te playstationen, tv te kijken en je appjes bijwerken. Wie wil dit nou niet?!

Kies!

Lees onderstaande mogelijkheden eens door, en kies welke voor jou van toepassing is.

icoon_#_groen1_ReadytoschoolHulp-is-nodig – Samen met RTS het jaar door.
“Rust, overzicht, persoonlijke aandacht, vertrouwen”

Weet jij nu al dat je een druk jaar tegemoet gaat? En dat je deze tijdmodule van 2 uur nodig hebt om te bereiken wat je wilt bereiken? Kom dan heel het jaar naar huiswerkbegeleiding. Je ouders ontvangen dan een voordeel van ons, en misschien kom je zelfs in aanmerking voor onze overgangsbelofte.

icoon_#_groen1_ReadytoschoolGoedestart – Jij & RTS samen tot rapport 1.
“Na rapport 1 bepalen hoe we verder gaan”
Wil je echt handen en voeten geven aan je goede voornemens? Help jezelf een beetje, en maak een afspraak met jezelf, je ouders en met ons. Maak een vliegende start op huiswerkbegeleiding, kom met een 1e rapport zonder onvoldoendes thuis (of misschien 1tje dan voor je zwakke vak) en zet je studieritme die je bij ons hebt aangeleerd (het is inmiddels routine geworden) thuis aan jouw eigen bureau voort. Ook voor deze inschrijving van 3 maanden ontvangen jouw ouders een voordeel van ons.

icoon_#_groen1_ReadytoschoolPiekmomenten – RTS voor en tijdens de proefwerkweken.
“Overhoren, prikkelvrij studeren, aan het werk!”

De proefwerkweek nadert. Je denkt shit, het is echt teveel. Dit red ik nooit meer. Je raakt in de stress waardoor het helemaal niet meer lukt. Wat is dan je laatste redmiddel? Bel ons! Voor & tijdens de proefwerkweek ben je van harte welkom om bij ons te komen studeren in alle rust. Je ziet veel leeftijdgenoten om je heen die ook alleen maar aan het leren zijn. En wij helpen je met je laatste vraagjes die je aan je leraar niet meer durft te stellen. En we overhoren de stof. Je gaat merken dat je echt energie krijgt van hoeveel jij kunt bereiken in 2 weken. Ik wil hier meer over weten.

Kies!
Zodat aan het eind van het jaar zegt: “Yes, ik heb mijn doel bereikt! Ik ben netjes over naar het volgende schooljaar. En ik ben klaar om het zelf te doen!”

Tot ziens bij Ready to school 😉

Ps; zit jij in je examenjaar en wil je juichend naar de finish? Wij organiseren vanaf dit jaar een nieuw programma voor onze examenleerlingen. Benieuwd hoe & wat? Kom vrijblijvend eens bij ons langs, en we vertellen je alle ins & outs. Maak hier een afspraak.