Geschreven door Michelle Opstal

Het maken van een studiekeuze is een grote stap in het leven van een jongere en is bepalend voor zijn of haar toekomst. Wanneer je een studiekeuze maakt hoop je daar de rest van je leven plezier van te hebben door een passende baan te vinden. Maar hoe weet je nou welke vervolgopleiding bij je past? En hoe maak je de juiste studiekeuze?

Het maken van een studiekeuze wordt door vele jongeren ervaren als een lastige opgave. Er zijn zoveel opleidingen die aansluiten op een profiel wat het kiezen tussen de opleidingen moeilijk maakt. Om jongeren te helpen de juiste studiekeuze te maken organiseert Ready To School in samenwerking met Kickstart een introducerende ouderavond en een training voor ‘studiekeuze in 1 dag’.

Kickstart studiekeuze:

Kickstart Studiekeuze is een organisatie die jongeren coacht in het maken van de juiste studiekeuze. Ze bieden trainingen en individuele trajecten aan waarin de jongere ontdekt wat zij wil (passies), kan (talenten) en wie zij is (persoonlijkheid). Zo kan de jongere erachter komen welke studies daarbij aansluiten, en door praktijk ervaring (bijv. open dagen, praten met studenten en professionals) kijken of een studie echt past. Hierdoor wordt het maken van een definitieve studiekeuze veel makkelijker!

Ouderavond:

Tijdens de ouderavond zal Kickstart ouders van twijfelende jongeren handvatten bieden hoe zij hun kind kunnen begeleiden bij het maken van een studiekeuze. Dit uiteraard op een manier waarop de jongeren het fijn zullen vinden dat zij geholpen worden. Zo kunt u als ouders bijdragen aan een goed begin van de toekomst van uw kind.

Ook worden er tips, informatie en handvatten aan de jongeren gegeven. Zodat zij leren hoe ze hun keuze het beste kunnen gaan maken.

Waar: Ready to School, Bredaseweg 204-15, 5038 NK te Tilburg
Wanneer: 22 september 2014
Hoe laat: 19:00 – 21:00 uur.

Ben jij een leerling die moeite heeft met het maken van de juiste studiekeuze en heb je behoefte aan inzichten en/of coaching op dit gebied? Kom samen met je ouder(s) en schrijf jullie nu in!

Direct inschrijven: 22 september 2014 om 19:00

Toegang is gratis en vrijblijvend.