Geschreven door Ilse Baas

Afgelopen donderdag hadden we iets bijzonders georganiseerd. We haalden overal stoelen, banken, staantafels, kussentjes, kleedjes en zelfs een picknicktafel vandaan om in de kloostertuin – onder de sterrenhemel – te genieten van een mooie dramafilm op een groot buitenscherm. Een ultiem romantische sfeer op een mooi nazomeravondje als start van het nieuwe schooljaar én een unieke gelegenheid om onze nieuwe locatie te bewonderen. Lees hier ‘The story of Pop Up Cinema en Ready To School’.

Get connected

Hoe komt dit nu ineens? Het Rooi Harten is een bijzondere plek waar we nu met onze hoofdlocatie van Ready To School zitten. Deze unieke locatie viel ook de organisatie van Pop Up Cinema op. Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik van hen een mailtje dat ze al een tijdje met het idee speelden om eens te komen kijken bij Rooi Harten. Want Pop Up Cinema brengt bijzondere films op bijzondere locaties in Tilburg. Ik was meteen enthousiast, maar op dat moment waren wij nog niet verhuisd. Om Pop Up wat beter te leren kennen ben ik met mijn collega’s Joyce en Nikki naar een filmvertoning geweest in het Ladybird Skatepark. Toen we inmiddels waren verhuisd en ik elke dag die prachtige tuin zag dacht ik: ja, ik wil hier een toffe filmavond organiseren.

Bring your own

Foto avond en licht kloosterMaureen Prins is een enthousiaste meid die gave dingen doet met haar rijdende bioscoop zowel in Nederland als internationaal. Tijdens onze koffiedates maakten we plannen, keken we filmtrailers, hoopten we op mooi weer, bespraken we de communicatie&promo, en keken we er heel erg naar uit. Wat we in ieder geval wilden: een openbaar evenement, gratis toegang, bring your own en een intieme sfeer neerzetten. Al snel stond het facebook-event op 76 ‘Ja ik kom’ aanmeldingen, 37 ‘Ik kom misschien’ en 848 ‘Uitgenodigd’. Nu denk je misschien “jemig, wat veel!”. Dat is ook zo; door onze 8,5 jaren heen hebben we heel veel verschillende mensen leren kennen: onze leerlingen, oud-leerlingen, hun ouders, onze docenten, oud-docenten, onze scholen waar we mee samenwerken, onze kloosterbewoners, onze business partners. Daarnaast nodigde iedereen ook weer eigen vrienden uit, en die weer hun vrienden.

Geslaagd & leuk!

Onze plannen zijn uitgekomen! De mooie tuinfakkels, de belichting van en tegen het klooster, een gevarieerd publiek, een mooie film: het zijn allemaal ingrediënten geweest voor een mooie avond. De film Les Géants was een passende film voor Ready To School die ging over volwassen worden. Bij de leerlingen die na de zomervakantie weer bij ons op de huiswerkbegeleiding komen zien we altijd dat ze echt weer een stukje ‘ouder’ zijn geworden. Dat komt door wat ze allemaal hebben beleefd in die heerlijke vrije tijd. De zomer biedt zoveel ruimte voor eigen ontplooiing, avonturen, vakanties, nieuwe contacten, tot rust komen, werken, nader tot elkaar komen en even niet bezig zijn met school. Deze verhalen zijn dan ook altijd mooi om te horen.

Nu is het nieuwe schooljaar alweer volop begonnen en zijn onze leerlingen lekker bezig. We vinden de scheiding tussen inspanning en ontspanning erg belangrijk, dus we zullen zeker meer leuke, ontspannende en laagdrempelige activiteiten organiseren.

DSC0014910624974_965693920113287_8318199704825787655_nDSC00142

* Pop Up Cinema is een initiatief van Solar Cinema, de mobiele bioscoop op zonne-energie en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kwaliteitsfilm Tilburg.