Geschreven door Ilse Baas

Vandaag is het World Teachers’ Day! De internationale ‘dag van de leraar’ wordt jaarlijks begin oktober gevierd. Op en rond die dag worden tal van activiteiten voor leraren georganiseerd om hen in het zonnetje te zetten. Om ze waardering te geven voor het werk dat zij doen. Bij Ready To School werken wij met enthousiaste studenten met hun eigen specialisme. Van een ding zijn wij ons elke dag bewust: zonder hun inzet zou Ready To School niet kunnen bestaan!

 

Werken bij Ready To School

Het is fantastisch om elke keer weer sollicitatiebrieven te lezen van studenten die graag bij ons willen komen werken. Ze komen naar ons toe omdat ze het leuk vinden om hun vakkennis over te brengen aan een leerling die moeite heeft met een bepaald vak, maar er wel heel graag goed in wil worden. Wat is er dan leuker dan iemand naast je te hebben die enthousiast is over het vak zodat je hier samen mee aan de slag kunt? Succes gegarandeerd!

 

450 RTS-docenten

Wauw, wat veel! Toch, als je wist hoeveel verschillende aanvragen wij krijgen voor onze verschillende diensten, dan is dit aantal best logisch. De één blinkt uit in wiskunde, een ander in Spaans en weer een ander in plannen en organiseren. Zo kunnen wij de juiste match tussen docent en leerling maken.

 

“Ik ben een goede RTS-docent, omdat…”

Maandelijks organiseren wij docenttrainingen om onze RTS-docenten op een inspirerende manier over onderwerpen te laten leren en na te laten denken. Zij volgen er minimaal twee per jaar. Voor zij aan de slag gaan als docent hebben zij al 2 trainingen gevolgd: de eerste is de “Ready To Meet”, waarin alle ins&outs van Ready To School worden besproken. De tweede is de “Ready To Inspire” van mij, waarbij er in wordt gegaan op motivatie, leren en de kracht van positieve feedback (complimenteren!). Om een indruk te krijgen van de trainingen die we geven, check hieronder onze trainingskalender. 

 

In mijn docententeam van huiswerkbegeleiding “Rooi Harten” heb ik aan Tim, Irene en Yvette gevraagd waarom zij zichzelf een goede RTS-docent vinden:

 

Tim Steketee: “Ik ben een goede RTS docent omdat ik altijd vol energie en positiviteit zit. Ik kan met vrijwel iedereen opschieten en voor mij staat de leerling centraal, niet het schoolwerk.”

Irene Olthaar: “Ik ben een goede RTS-docent, omdat ik overal iets positiefs in zie.”

 

Yvette de Kruyf: “Ik ben een goede RTS-docent omdat ik tot het “Dreamteam” (prachtige werkplek in Rooi Harten, geweldige collega’s met dezelfde passie) behoor! 😉 Verder heb ik vanuit mijn lerarenopleiding natuurkunde handvatten meegekregen om te kunnen excelleren. Wat helpt is dat ik in mijn eigen middelbare schooltijd een enorm goed voorbeeld heb gehad. Mijn mentor en natuurkunde docent, JP de Bont, is in 2008 verkozen tot Leraar van het Jaar! Hij was voor mij een perfect voorbeeld om humor, passie voor je vak, passie voor je leerlingen en didactiek te combineren. Wat mij een goede RTS-docent maakt is dat elke leerling voor mij een los persoon is, met zijn eigen sterke en zwakke punten, met zijn eigen leventje en zijn eigen gevoel voor humor. Ik durf wel te zeggen dat ik al mijn leerlingen echt ken,en dat zij mij toelaten in hun leven zodat ik ze verder kan helpen in hun leven!”

 

Wij zetten onze RTS-docenten graag aanstaande donderdag in het zonnetje tijdens onze  docenttraining “de nieuwste onderwijs- en jongerentrends” @ Rooi Harten Tilburg.

Uiteraard met een verrassing, een smakelijke verrassing 🙂