Geschreven door Ilse Baas

De maand maart stond in het teken van proefwerkweken. Er werd op de huiswerkbegeleiding flink geleerd, overhoord en nog eens geleerd voor al die grote toetsen. Over het algemeen wordt de proefwerkweek niet gezien als “een geweldige week om eens te laten zien wat je kunt”. Soms zelfs als een week met ontzettend veel vrije tijd. Maar wat is er fijner om samen met je maatje te leren voor de proefwerkweek om vervolgens echt te genieten van je vrije tijd? Wij vroegen het aan een aantal van onze leerlingen die meededen aan de ‘bring a friend’ actie.

“Bring a friend”

Leerlingen mogen tijdens de proefwerkweken een klasgenoot of vriendje of vriendinnetje meenemen naar Ready To School om bij ons te komen leren. 1 middagje proef, of een hele week. Je klasgenootjes hebben tenslotte ook proefwerkweek en moeten zich ook flink inspannen. Wat vinden zij van een middagje huiswerkbegeleiding bij Ready To School? Wat is er fijn aan leren bij RTS? Lees hier de reacties van Floor & Britt en Stan & Jan-David 🙂

Britt, je was een middagje mee naar huiswerkbegeleiding met je vriendin Floor. Wat vond je ervan?

Britt: “Ik vond het heel fijn. Thuis leer ik altijd heel goed, maar heb ik niet altijd zo’n goede concentratie. Dat had ik bij RTS wel. Als ik het daar goed doe, dan hoef ik daarna niets meer thuis te doen. Als ik iets niet snapte, kon ik het hier ook meteen vragen. Dit kan thuis niet, want papa en mama weten natuurlijk ook niet alles. Na mijn middagje huiswerkbegeleiding ben ik bijles voor Engels gaan volgen. In dat vak ben ik gewoon echt niet goed. Ik kan echt alles aan mijn docent vragen en hij legt alles per grammar stukje heel goed uit. Dat vind ik echt heel fijn!”

Zou je vaker bij Ready To School willen studeren?

Britt: “Voor mij is het niet nodig om in normale weken huiswerkbegeleiding te volgen, want ik maak mijn huiswerk altijd wel goed en ik haal ook goede punten. Maar in de toetsweek heb je zoveel toetsen, dan zou ik het superfijn vinden om hier elke dag te kunnen leren en overhoord te worden!”

Floor, jij nam jouw vriendinnetje Britt mee naar huiswerkbegeleiding. Wat vond je ervan om samen te leren?

Floor: “Het was niet dat we echt samen gingen leren. We zitten niet bij elkaar in de klas, maar hadden wel tegelijk toetsweek. Ook zou ik niet zo snel echt samen gaan leren, want iedereen leert op zijn eigen manier. Met Britt was het fijn om samen aan 1 tafel te zitten en gezamenlijk pauze te houden om even lekker met elkaar te kunnen kletsen. Tijdens het leren deden we allebei muziek in en deden we ons eigen ding.”

Jan-David, jouw vriend & klasgenoot Stan nodigde jou uit voor een middagje huiswerkbegeleidingin de toetsweek. Wat was jouw ervaring?

Jan-David: “Ik vond het fijn om een keertje mee te komen om te kijken hoe het nu is bij Ready To School. Ik heb 2 jaar terug op de oude locatie al een keer meegedaan met een proefwerkweeksprint. Nu zitten jullie in een nieuw gebouw en ik vond de werkomgeving lekker rustig. Heel fijn dat ik ook gebruik kon maken van computers. De begeleiding van de docenten was ook goed, al had ik toen niet heel veel vragen. Ik vond het wel leuk om te zien hoe het bij Stan ging, hij had meer vragen en dan kwam er meteen iemand naar ‘m toe om ‘m te helpen. Zoals ik bij Stan zie heeft hij er ook echt iets aan. Hij staat nu heel goed op school met z’n punten.”

Stan, jij nam jouw klasgenoot & vriend Jan-David mee naar huiswerkbegeleiding. Waarom?

Stan: “Ik heb echt heel veel baat bij RTS. Ik zit hier nu 4 maandjes en ik heb hier al zoveel geleerd: goed op tijd leren plannen, je houden aan je planning en genoeg tijd in huiswerk steken. En niet onbelangrijk: op tijd beginnen. Hiervoor ging dit niet, ik ben niet zo goed in plannen. Hier heb ik dat echt geleerd, ook omdat jullie bereid zijn om samen een planning te maken. Als ik hier ben heb ik niets anders te doen dan huiswerk, dan gebruik ik m’n tijd ook goed. Aan Jan-David vertelde ik over de “Bring A Friend” en hij wilde het wel een keer ervaren, vandaar!”bring a friend

Britt, Floor, Jan-David en Stan: het was leuk om van jullie te horen hoe jullie dit hebben ervaren. Bedankt!

Aan het einde van het jaar is de belangrijkste proefwerkweek van het jaar. Misschien maak je nu wel gewoon goed je huiswerk, maar wil je voor & tijdens de proefwerkweek wel elke dag een rustige plek hebben om te leren en je laatste vragen te kunnen stellen. En natuurlijk overhoord worden! Vraag naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar ilse@readytoschool.nl.