Geschreven door Ilse Baas

IlseReady To School bestond vrijdag 31 januari 8 jaar! Dat was natuurlijk een goede reden voor een leuk feestje. Vooral omdat we onze toekomstige hoofdlocatie konden showen: het missiehuis Rooi Harten aan de Bredaseweg in Tilburg. Na de spectaculaire kick-off van Michelle van den Boom namen we onze gasten (leerlingen, ouders, vrienden, scholen en relaties) mee op een bijzondere tour door dit statige pand. Daarnaast konden zij weer even op de middelbare school zitten in de quiz zone. In het kader van ‘your brain is full of talent’ was er een professionele karikatuurtekenaar die mensen hun hoofd met al hun talenten tekende. Maar ook genoeg ruimte om te borrelen, te gamen en te zien wat Ready To School allemaal doet bij onze informatiestand!

Kloostertour

Het bijzondere aan de ‘grand tour’ door het Rooi Harten was dat de rondleiding werd gegeven door pater Ton Zwart. Hij heeft hier in het verleden gewoond en vertelde tijdens onze 3 tours veel over de geschiedenis. Vragen als ‘Waarom heet het pand eigenlijk Rooi Harten?’,  ‘Waarom zijn de trappen voorzien van doppen?’  en ‘Gaat de kapel in de toekomst weer gebruikt worden?’  werden met enthousiasme beantwoord.
Ik vertelde tijdens de tours over de nieuwe invulling van het missiehuis. Het huidige concept van het Rooi Harten is als volgt: wonen, werken & ontmoeten. De 37 studentenkamers worden bewoond door studenten die bij ons werken. Dat wil zeggen: bijles / huiswerkbegeleiding / examentraining geven of een PAL-functie op 1 van onze middelbare scholen waar we mee samenwerken.Tour

Tevens kregen onze gasten  een aantal van deze studentenkamers te zien. Voor de paters was het vooral heel bijzonder om te zien hoe hun eigen kamer er nu uitzag en vele kostbare herinneringen kwamen dan ook naar boven. Op de begane grond zijn al enkele bedrijven gevestigd en er komt een restaurant. Hoe de kapel in de toekomst gebruikt gaat worden is nog even een mysterie!

Quiz zone

Knowledge is power! Teams van 2 streden in onze nieuwe kantoorruimte tegen elkaar om er vervolgens met een leuke prijs vandoor te gaan. Het rooster van vrijdag 31 januari waren vragen over bio, maatschappijleer, talen, ak en muziek. Een greep uit de vragen: ‘Onder welke diergroep vallen garnalen?’, ‘Hoeveel zetels heeft de Eerste kamer?’, ‘Wat betekent de Engelse straattaal: Im gonna whizz to the loo?’  en ‘Waar zijn hunebedden voor gebouwd?’ .

Winnaars: gefeliciteerd! Overige deelnemers: volgende keer beter :-)!

Karikatuur

Een geweldig talent hadden wij uitgenodigd die prachtige karikatuurtekeningen heeft gemaakt van onze gasten. Je mocht je eigen hoofd door Maarten de Bruin laten tekenen en vertellen wat jouw talenten zijn. Hij verwerkte deze dan op een creatieve manier in de tekening. Vele gasten hebben nu een heel persoonlijk meesterwerkje thuis aan de muur!

Naast dit alles barstte de borrel los in onze toekomstige huiswerkbegeleidingsruimte. De plannen zijn om na de carnavalsvakantie te verhuizen naar de Bredaseweg. We houden jullie op de hoogte!

We hebben er ontzettend van genoten en willen iedereen bedanken voor deze gezellige en fijne vrijdagmiddag! We hopen jullie allemaal op een volgend evenement te mogen ontvangen, als we 9 jaar worden!

** Ben je nieuwsgierig naar het missiehuis Rooi Harten en wil je ook heel graag eens binnen komen kijken? Stuur een mailtje naar ilse@readytoschool.nl, bij een interesse van 10 personen organiseer ik een tour!