Geschreven door Michelle Opstal

Ready To School presenteert Summer School!

Na het succes van vorig jaar zullen we ook dit jaar weer de Summer School organiseren in de zomervakantie!

Summer School, voor veel leerlingen waarschijnlijk twee woorden die niet met elkaar te verbinden zijn. In de zomer ben je toch immers vrij?! En waarom zou je in vredesnaam in je vakantie iets aan school gaan doen?! Deze gedachtes komen ieder schooljaar en iedere vakantie terug. En logisch! Een vakantie is tenslotte geen vakantie als je moet werken. Stel je voor dat jij vanuit je hangmat op de Canarische eilanden nog tientallen verslagen moet typen voor je werk. Of dat je in Frankrijk op de camping wordt gevraagd of je toch even alle buurvrouwen hun haar wil knippen en van ‘harde krullen’ kan voorzien…. Uhh, nee bedankt!

Waarom dan toch een Summer School organiseren vraag je je misschien af. Allereerst dagen wij onze leerlingen graag uit, ook tot het proberen van nieuwe dingen. Daarnaast merken wij dat sommige leerlingen het schooljaar starten met een lichte achterstand op hun klasgenootjes. En dat is zonde! Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat een bepaald vak de leerling echt niet ligt en hij/zij vanaf het begin achter de feiten aan blijft lopen. Ook kan het zijn dat een leerling maar met moeite is overgegaan; de kans dat het volgend jaar dan ook lastig wordt is vrij groot. En af en toe komt het voor dat een leerling slechts mag overgaan wanneer er in de zomer aan een bepaald vak wordt gewerkt. In al deze gevallen komt de ‘Bijspijkercursus’ handig van pas. Dit zijn 10 lessen van een uur in te delen op dagen en tijden die voor jou het beste uitkomen. Met als resultaat: vol zelfvertrouwen en goed voorbereid beginnen aan het nieuwe schooljaar!

Voor leerlingeSummer Schooln die naar de brugklas gaan is de zomer vaak een hele spannende tijd. Want komen ze wel in een leuke klas? Hoe werkt het allemaal op een middelbare school?  Zullen ze wel net zulke leuke vrienden krijgen als op de basisschool? En hoe werkt het met al die verschillende vakken en leraren? Hierbij helpt onze training ‘Goed voorbereid naar de brugklas’. Aanstaande bruggers gaan tijdens deze cursus oefenen met nieuwe schoolsituaties en leren school- en sociale vaardigheden. Zo maken zij gegarandeerd een goede start op hun nieuwe school!

Wil jij je deze zomer jezelf ook uitdagen, meld je dan aan voor onze Summer School!